Veel mensen maken bij het ramen wassen gebruik van een traditionele methode met water en zeep, maar er is ook een alternatieve methode: het wassen van ramen met osmose water.

Ramen wassen is een klus die vaak wordt uitgesteld, maar het is belangrijk om je ramen regelmatig schoon te maken om ze mooi en helder te houden.

Ramen wassen met osmose is een techniek die wij heel vaak toepassen bij het professioneel ramen wassen.

In deze blog gaan we dieper in op deze methode.

Wat is osmose water?

Osmosewater is gezuiverd water dat vrij is van mineralen en andere onzuiverheden. Het wordt geproduceerd door water door een omgekeerde osmosemembraan te persen. Het membraan filtert alle onzuiverheden uit het water, zodat alleen zuiver water overblijft.

Dit zuivere water is ideaal voor het reinigen van ramen en andere oppervlakken, omdat het geen vlekken of strepen achterlaat.

AED-Cleaning-Schoonmaakbedrijf - Ramen wassen met osmose
AED-Cleaning-Schoonmaakbedrijf - Ramen wassen met osmose

Waarom osmose water gebruiken om ramen te wassen?

Osmose water heeft een aantal voordelen ten opzichte van traditioneel kraanwater als het gaat om het wassen van ramen.

1. het is vrij van mineralen en onzuiverheden, waardoor het geen strepen of vlekken op de ramen achterlaat. Hierdoor hoef je geen reinigingsmiddelen of chemicaliën te gebruiken, waardoor het beter is voor het milieu.

2. osmosewater droogt op zonder strepen of vlekken achter te laten. Hierdoor hoef je de ramen niet na te drogen met een doek of zeem, wat tijd bespaart en het risico op krassen vermindert.

Hoe gebruik je osmose water om ramen te wassen?

Om osmosewater te gebruiken om ramen te wassen, heb je een osmoseapparaat nodig. Dit apparaat zuivert kraanwater tot osmosewater.

Vervolgens vul je een emmer met het osmosewater en dompel je een raamtrekker in de emmer.

Daarna trek je het water van de ramen af, beginnend bij de bovenkant en werk je naar beneden.

Als je klaar bent, laat je de ramen drogen zonder ze af te drogen.

Conclusie

Het wassen van ramen met osmose water is een effectieve en milieuvriendelijke manier om je ramen te reinigen zonder strepen of vlekken achter te laten. Door gebruik te maken van een osmoseapparaat en een raamtrekker, kun je snel en gemakkelijk schone ramen krijgen.

Wij passen deze techniek zelf heel vaak toe. Vooral het milieuvriendelijke aspect en de efficiëntie ervan overtuigd ons.

Laat jij jouw ramen liever schoonmaken? Contacteer ons dan zeker voor een vrijblijvend voorstel.